Akustik i boliger

Akustikken i hjemmet påvirker vores sundhed. Derfor er rumakustik noget, vi bør tænke meget over, når vi designer vores hjem.

Minimalistisk bygge- og designstil kan udfordre akustikken
Store vinduespartier. Køkkenalrum. Glatte og hårde overflader på lofter, gulve og bordplader. Det er indbegrebet af det skandinaviske, lyse og minimalistiske design. Det er lækkert og det er smukt.
Men det giver desværre ofte akustiske udfordringer og en rumakustik, der ikke er velegnet i en bolig.

Rungende lyd og generende baggrundstøj
Lydbølger, der bevæger sig gennem et rum, når både frem til lytteren som direkte lyd og dernæst som indirekte lyd - som også kaldes efterklang. Afhængig af rummets udformning vil den indirekte lyd fra fx. tale, latter, stolben, bestik eller TV virke mere eller mindre generende. Hvis akustikken er dårlig og efterklangstiden er høj, vil man opleve et rungende lydmiljø - især når der foregår mange ting samtidig, som i et køkkenalrum.

Støj giver stress
Støj påvirker vores koncentrationsevne og trivsel og får os til at føle os stressede. Vi udsættes ofte fra støj på jobbet eller i daginstitutioner og skoler. Boligen skal derfor være et sted, hvor vi kan finde ro til at lade op, og hvor det akustiske lydmiljø er i orden.

Og det er ikke kun de voksne, der generes af støjende rumakustik. Børn larmer måske selv en del, men ikke desto mindre, er de faktisk meget sårbare overfor støj. Børn er nemlig væsentlig dårligere til at opfatte tale i støj end voksne er. Derfor spiller god akustik og en lav efterklangstid en helt afgørende rolle for børns sprogudvikling.

Nemt at forbedre akustikken i hjemmet
Heldigvis skal der ofte mindre til, end man regner med for at forbedre det akustiske lydmiljø i boligen. Der findes mange elegante løsninger til både lofter og vægge, der passer til moderne og stilfulde boliger. Vi kommer gerne forbi og giver vores bud på, hvad der skal til, for at forbedre akustikken i dit hjem. Vi rådgiver, regulerer og monterer - og finder de løsninger, der passer til din bolig og dit budget.

Kontakt vores akustikkonsulenter på: akustik@tonax.dk eller Tlf.: 22 60 22 90

Smukke akustikplader - kontakt Tonax Akustik. Akustik på arbejdspladsen

Vælg de rigtige akustikmaterialer

Vi vælger akustikmaterialer ud fra den akustiske analyse, lokalets udformning samt vores kunders ønsker til design og udformning.
Vi har altid fokus på at vælge materialer fra producenter, der tænker bæredygtighed, indeklima og miljøhensyn ind i deres materialeløsninger.

Materialer og designs
Tonax efterklangsmåling - målerapport og akustikmontering

Efterklangsmåling og dokumentation

Tonax akustik teknikere foretager grundige efterklangsmålinger forud for akustikreguleringen. På bagrund af målingerne designes akustikreguleringen.  Efterfølgende kan der foretages slutmålinger for at dokumentere, at reguleringen har givet den forventede effekt eller lever op til anbefalingerne i Bygningsreglementet.

Mere om dokumentation
Akustik på¨arbejdspladsen. Tonmax akustikmontering  - akustikplader

Akustik på arbejdspladsen

Dårlig akustik i mødelokalet og støj på storrumskontoret påvirker vores effektivitet og følelse af stress. Men der er heldigvis rigtig meget, man som arbejdsgiver kan gøre! Akustikregulering af mødelokaler og kontorer forbedrer det akustiske miljø mærkbart - til gavn og glæde både for medarbejdere og for arbejdsgiveren!

Bedre akustik på arbejdet
Ecophon akustikplader i skolen - Tonax Akustik !

Akustik i skoler og daginstitutioner

Støj og dårlig akustik er en stor udfordring i mange af landets institutioner og skoler. De dårlige akustiske forhold påvirker børnenes koncentration og indlæringsevne. Dårlig akustik forringer arbejdsmiljøet for både børn og voksne. Med overskuelige akustiktiltag forbedres lydmiljøet mærkbart. 

Bedre akustik i skolen

Din kurv

Kurven er tom...