Tonax - vores udvikling

I Tonax har vi en vision om at mennesker med høretab indgår på lige fod med almindeligt hørende i alle livets situationer. Derfor er vi passionerede omkring at skabe god adgang til livets mange lyde for alle! Vores slogan "your world of sound" udtrykker med få ord, hvad vi har brændt for lige fra år 2000 til i dag: din verden af lyd!

Ildsjæl med høretab
Tonax blev startet i år 2000 under navnet Calundan Høreteknik. Jan Calundan, som selv har et stort høretab, er en kreativ ildsjæl og en dygtig tekniker med et ønske om at skabe bedre vilkår i livet for mennesker med hørenedsættelse.

Jans mission var at skabe adgang til et bredt udvalg af høretekniske hjælpemidler, fordi ethvert høretab er individuelt og oplevelsen af, hvad der er god lyd, kan være tilsvarende individuel alt efter behov, situation, type af høreapparat osv.

Jan etablerede en solid kundegruppe for Calundan Høreteknik, blandt andet blev virksomheden allerede i 2001 fast leverandør til Undervisningsministeriet og har siden serviceret friskoler, privatskoler, efterskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i hele Danmark.

En revisor med iværksætterånd kommer til
I 2007 blev Kim Charles Nielsen partner og direktør i virksomheden. Kim Charles har en baggrund som iværksætter og statsautoriseret revisor, og som revisor for Calundan Høreteknik kunne han se potentialet i - sammen med Jan - at bringe virksomheden videre ind i en spændende fremtid. Kims økonomiske overblik og visionære mindset gav virksomheden ny luft under vingerne. Teknisk viden og sund virksomhedsdrift gik nu hånd i hånd.

I 2013 besluttede Jan og Kim at ansætte Malene Gram som markedschef og daglig leder for virksomheden. Malene har en baggrund med forretningsudvikling, social ansvarlighed og velfærdsinnovation og fik som sin primære opgave at professionalisere Calundan Høreteknik og fortsætte en god og velovervejet vækst.

Virksomheden har haft en stabil vækst og blev i 2013, 2015 og 2016 kåret som Gazelle virksomhed af Børsen. I dag er vi 12 medarbejdere, og vi servicerer Undervisningsministeriet (Styrelsen for Undervisning og Kvalitet) og kommuner i hele landet.

Generationsskifte og navneforandring
I løbet af 2015 og 2016 skiftede virksomheden navn til Tonax og samtidig blev ejerkredsen og ledelsen enige om, at virksomheden var klar til et generationsskifte. Jan Calundan havde et ønske om at koncentrere sig fuldt ud om det, som han er allerbedst til, nemlig høretekniske løsninger og specialløsninger i skoler og på arbejdspladser. Jan valgte derfor at træde ud af ejerkredsen og ledelsen, og Malene Gram blev blevet inviteret ind som ny partner i virksomheden sammen med Kim Charles Nielsen. I 2019 trak Kim Charles Nielsen sig dog ud af firmaets daglige drift og fungerer i dag formand for bestyrelsen. Anja Krag Svennesen blev ansat i 2019 og overtog ansvaret som økonomichef. I 2020 blev Anja desuden medejer af virksomheden. Jan Calundan standsede sit arbejde i Tonax i 2019, men hans tilgang om produktbredde og individuelle, skræddersyede løsninger med brugeren i centrum, vil fortsat udgøre virksomhedens DNA og være med til at bære virksomheden ind i fremtiden!

 

 

Din kurv

Kurven er tom...