Akustikregulering og støjdæmpning

Professionelt Akustikfirma

Problemer med støj og rungende lokaler? Vi er et akustikfirma med stor erfaring inden for hørelse, lydregulering og støjdæmpning. Vi laver akustikmålinger og kommer med løsningsforslag på optimal akustikregulering. I vores akustikrådgivning tager vi altid højde for rummets udformning, anvendelse og æstetiske udtryk.  Kontakt os på akustik@tonax.dk eller tlf. 86 89 80 29 for en snak om lokalernes udfordringer og muligheder.

Vi tilbyder

  • Professionel efterklangsmåling og afrapportering
  • Akustikrådgivning omkring støjdæmpning og akustikregulering
  • Montering af bæredygtige lydabsorbenter

 

Akustikregulering på arbejdet

Dårlig akustik i mødelokalet og støj på storrumskontoret påvirker vores effektivitet og stressniveau. Akustikregulering forbedrer det akustiske miljø mærkbart – til gavn for både medarbejdere og arbejdsgivere!

Skal vi vurdere jeres akustiske arbejdsmiljø og komme med konkrete forbedringsforslag på akustikløsninger, der gør en forskel? Med den rette akustikrådgivning og få tiltag kan man ofte skabe et behageligt lydmiljø. Kontakt os på akustik@tonax.dk eller tlf. 86 89 80 29 og lær mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Støj påvirker effektiviteten på jobbet

Glasvægge og store vinduer i mødelokaler. Storrumskontorer uden skillevægge. Sådan er rigtig mange danske arbejdspladser indrettet. Det får os til at tale mere sammen og dele vores viden. Men det giver også mere støj, hvilket påvirker effektiviteten og kan virke udmattende og stressende.

Ecophon og Stressforskningsinstitutet i Stockholm har påvist en direkte sammenhæng mellem akustiske forhold og arbejdseffektivitet. Behagelig lyd og et roligt akustisk miljø har altså en afgørende betydning for vores effektivitet og trivsel på jobbet.

Ro og refleksion med akustikregulering

Akustikabsorbenter, akustiklofter og akustisk afskærmning kan forandre lydmiljøet markant på kontoret, i mødelokalet samt i lager- og produktionshaller. Folk vil føle sig mere afslappede og tale mere afdæmpet som en helt naturlig konsekvens. Akustikregulering og lydforbedring kan altså ofte betale sig – og nogle gange skal der mindre til, end man regner med for at få en mærkbar effekt.

Akustikmaterialer – både de klassiske og de mere skulpturelle
Vi laver klassiske, neutrale hvide vægge og lofter, men vi tilbyder også akustikløsninger, der designmæssigt giver kontoret et flot løft. Kontakt os på tlf. 86 89 80 29 eller akustik@tonax.dk. Vi kommer gerne ud og ser jeres virksomhed, måler efterklangstid og giver vores bud på en god akustisk løsning.

Du kan få mere info om støj og akustik på arbejdspladsen på Arbejdsmiljøweb.dk

Akustik i skoler og institutioner

Støj og dårlig akustik er en stor udfordring i mange af landets institutioner og skoler. De dårlige akustiske forhold påvirker børnenes koncentration og indlæringsevne og forringer arbejdsmiljøet for lærere og pædagoger. Med praktiske akustikløsninger forbedres lydmiljøet mærkbart og skaber en helt anden ro og optimale lyd- og lyttemiljøer for både børn og voksne. Vi kommer gerne ud for at vurdere lokalerne og foretage akustiske målinger. Kontakt os på akustik@tonax.dk eller tlf.: 86 89 80 29.

Børns indlæringsevne påvirkes af støj

Lombard effekten – støj avler støj
Hvis akustikken er dårlig, og der er mange mennesker i rummet, så vil alle begynde at tale endnu højere for at blive hørt og overdøve baggrundsstøjen. Det kalder man Lombard-effekten. Omvendt viser talrige konkrete eksempler, at gode akustiske forhold skaber ro i lokalet og bedre taleforståelighed. Børn er væsentlig dårligere til at opfatte tale i støj end voksne er. God akustik er derfor ekstra vigtig for børn og deres sprogudvikling.

Støj påvirker koncentration, indlæring og sundhed
Det er en kendsgerning, at et dårligt akustisk lydmiljø og vedvarende støj påvirker børns koncentration, indlæringsevne og i sidste evne deres sundhed. Alle børn påvirkes af et dårligt lydmiljø, men det går i særlig grad ud over børn med diverse koncentrationsudfordringer, to-sprogede og børn med høreapparater.

Støj giver lærere og pædagoger stemmeproblemer
Samtidig ved vi, at mange lærere og pædagoger lider af stemmeproblemer, fordi de skal overdøve støj i lokaler med dårlig rumakustik. Læs mere om støj i skolen på Arbejdsmiljøweb.dk

Skab nemt et optimalt lyd-og lyttemiljø
Vores akustikkonsulent kommer gratis ud på skoler og institutioner og måler efterklangstiden og andre akustiske forhold som fx stående lydbølger. derefter modtager I et konkret tilbud på akustikregulering af lokalerne. Der skal ofte mindre til end man tror, for at skabe et helt andet behageligt lyd-og lyttemiljø, som forbedrer vilkårene for læring. Kontakt os på akustik@tonax.dk eller tlf. 86 89 80 29.

De bedste akustikmaterialer til vores børn

Som akustikfirma har Tonax mange års erfaring med forbedret lyd i skoler og daginstitutioner for børn med hørenedsættelse. Nogle børn er naturligvis mere sårbare overfor støj, men alle børn, uanset om de har en lydudfordring, en koncentrationsudfording eller lign.,  har brug for gode akustikforhold for optimal læring.

Vi anvender akustikmaterialer, der ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer, og som er robuste og kan klare hverdagen i daginstitutioner og skoler. Mange af akustikpanelerne kan fås i flotte materialer og farver, eller med tryk efter eget valg fx med billeder og børnetegninger. Nogle af akustikprodukterne kan også anvendes som opslagstavler i klassen.

Kontakt os for mere info på akustik@tonax.dk eller tlf.: 86 89 80 29

Bygningsreglementet dikterer efterklangstiden

Bygningsreglementet har en række bestemmelser, som gælder specielt for bygninger til børn og unge.

Vi hjælper naturligvis skoler og institutioner med at overholde disse efterklangstider, men vi arbejder også med at eliminere stående lydbølger, som oftest er årsagen til dårlig rumakustik i skoler og instututioner – også selvom efterklangstiden er reguleret korrekt.

  • Efterklangstid i skoler og undervisningsbygninger: Klasseværelser til normalundervisning i skoler og undervisningsbygninger må have en efterklangstid på maksimalt 0,6 sekund. Fællesrum samt gangarealer der bruges til gruppearbejde, samt rum til specialundervisning må højest have en efterklangstid på kun 0,4 sekund. Det samme gælder for opholdsrum i skolefritidsordninger.
  • Efterklangstid i daginstitutioner: Opholdsrum må have en efterklangstid på maksimalt 0,4 sekund. Stort set alle rum i en daginstitution betragtes som opholdsrum, herunder også fællesrum, gangarealer, garderober, trapperum, værksteder, personalerum, kontorer mv. Kun toiletrum, depotrum og tilsvarende regnes ikke som opholdsrum.

Kilde: “SBi anvisning 218, Lydforhold i undervisning og daginstitutionsbygninger”

Akustikløsninger i boliger

Store vinduespartier. Køkkenalrum. Glatte og hårde overflader på lofter, gulve og bordplader. Det er indbegrebet af det skandinaviske, lyse og minimalistiske boligdesign.

Det er lækkert og smukt. Men det giver desværre ofte akustiske udfordringer og en rumakustik, der ikke er velegnet i en bolig. Akustikrådgivning kan gøre en stor forskel for livet i dit eget hjem. Kontakt os på akustik@tonax.dk eller tlf. 86 89 80 29 og få vejledning til bedre akustikforhold i dit hjem!

Minimalistisk boligstil kan udfordre akustikken

Store vinduespartier. Køkkenalrum. Glatte og hårde overflader på lofter, gulve og bordplader. Det er indbegrebet af det skandinaviske, lyse og minimalistiske design. Det er lækkert og det er smukt.
Men det giver desværre ofte akustiske udfordringer og en rumakustik, der ikke er velegnet i en bolig.

Rungende lyd og generende baggrundstøj
Når nogen taler, eller der kommer lyd fra TV eller og andre lydkilder, kommer lydbølgerne både frem til os som direkte lyd og dernæst som indirekte lyd. Den indirekte lyd opstår, når lydbølgerne rammer rummets overflader og bliver slået tilbage til lytteren. Hvis akustikken er dårlig, vil lydbølgerne bevæge sig mange gange frem og tilbage i rummet og man vil man opleve et rungende lydmiljø – især når der foregår mange ting samtidig, som der næsten altid gør i et køkkenalrum.

Støj giver stress
Støj påvirker vores koncentrationsevne og trivsel og får os til at føle os stressede. Vi udsættes ofte fra støj på jobbet eller i daginstitutioner og skoler. Boligen skal derfor være et sted, hvor vi kan finde ro til at lade op, og hvor det akustiske lydmiljø er i orden.

Støj i hjemmet påvirker også vores børn
Og det er ikke kun de voksne, der generes af støjende rumakustik. Børn larmer måske selv en del, men ikke desto mindre, er de faktisk meget sårbare overfor støj. Børn er nemlig væsentlig dårligere til at opfatte tale i støj end voksne er. Derfor spiller god akustik og en lav efterklangstid en helt afgørende rolle for børns sprogudvikling.

Nemt at forbedre akustikken i hjemmet

Heldigvis skal der ofte mindre til, end man regner med for at forbedre det akustiske lydmiljø i boligen. Der findes mange elegante løsninger til både lofter og vægge, der passer til moderne og stilfulde boliger. Som akustikfirma kommer vi gerne forbi og giver vores bud på, hvad der skal til, for at forbedre akustikken i dit hjem. Vi rådgiver, regulerer og monterer – og finder de løsninger, der passer til din bolig og dit budget.

Kontakt os på: akustik@tonax.dk eller tlf.: 86 89 80 29

Dansk distributør af Artnovion

Tonax akustikfirma er dansk distributør af det anerkendte high-end akustikbrand Artnovion. Artnovion designes og produceres i Portugal med stor omsorg for bæredygtighed – både hvad angår materialer og produktionsform. Den akustiske performance er helt i top, og designet er så unikt, at Artnovion anvendes af musikere, arkitekter og virksomheder i hele verden. Artnovion tager akustikregulering til nye højder!

Lydstudier og Broadcast

Artnovions produkter  anvendes rundt omkring i hele verden i lydstudier og broadcast studier. Det cool design og kombinationen af diffusorer og absorbenter er kreeret specifikt med henblik på anvendelse i alverdens lydstudier. Se billeder fra Artnovions lydstudier her

Få et tilbud på akustikregulering af et lydstudie
Alt vi skal bruge er et billede af rummet og målene på det. Med Artnovions design tool skaber Artnovion et tilbud, der indeholder billeder af rummet, som det kommer til at se ud, samt akustiske målinger, så kunden ved præcis hvordan lydeffekten vil blive. Det er nemmere og billigere end de fleste tror, at få lavet et helt unikt og smukt lydstudie i lige præcis det design og de farver, som du eller din kunde ønsker. Kontakt os på akustik@tonax.dk eller tlf. 86 89 80 29 for at få et tilbud på akustikregulering af dit lydstudie!

HIFI og Hjemmebiograf

Rumakustikken har stor indflydelse på dine højttaleres reelle performance og på din lytteoplevelse! Hvis du indretter din stue eller din hjemmebiograf med Artnovions akustikpaneler, optimerer du effekten af dit HIFI-udstyr.  Artnovion akustikprodukter er skabt specifikt til brug sammen med AV-udstyr, og anvendes af feinschmeckere inden for lyd over hele verdenen.

Artnovion har et bredt udvalg af akustikpaneler og hjørneabsorbenter i smukke og kreative designs, der får AV-udstyr til at optræde som i symbiose med den akustiske baggrund. Se de mange akustikprodukter til HIFI og hjemmebiograf her.

 

Akustikprodukter fra verdenskendt studio designer

Artnovion og den verdenskendte lydstudie designer Jan Morel samarbejder om Artnovions “Jan Morel signatur produkter” specielt designet til lydstudier for musikere. Jan Morel er go-to akustiker for nogle af de største navne inden for dansemusik: David Guetta, Hardwell og Martin Garrix er blot nogle få af de verdensførende kunstnere og producere, som han har designet og bygget lydstudier for.

Se vores produkter i Jan Morel Signatur Line her
Se mere om Jan Morel hos Artnovion 

Bliv Artnovion forhandler!

Artnovion akustiksalg sker via vores forhandlernetværk af integratorer, som videresælger Artnovions unikke produkter til deres kunder. Med adgang til Artnovions smarte designværktøj kan du nemt og hurtigt hjælpe dine kunder med at dimensionere et akustikprojektet. Du kan også få et konkret designforslag fra Artnovions akustikingieniører med illustrationer, akustiske beregninger og monteringsvejledning. Kontakt os på akustik@tonax.dk eller tlf. 86 89 80 29.

Sælg Artnovion sammen med AV-produkterne

Forhandlere af AV-produkter står ofte med den problematik, at de installerer AV-udstyr i lokaler, der har store akustiske udfordringer, hvorved AV-udstyrts effekt og evne ikke udfoldes optimalt.

Gennem et samarbejde med Tonax kan integratorer få adgang til Artnovions univers og dermed akustikprodukter, service og et helt uovertruffent designværktøj, der designer og dimensionerer akustikprodukterne udfra lokalerne og deres anvendelse. der medfølger akustiske beregninger, så løsningen både vissualiseres og akustisk beskrives forud for bestilling. det har aldrig været nemmere at akustikregulere de lokaler, som AV-udstyret opsættes i! Kontakt os på akustik@tonax.dk eller tlf. 86 89 80 29.

Bliv en del af vores forhandlernetværk

Tonax er dansk distributør af Artnovions produktportefølje. Vi distribuerer produkterne via vores forhandlernetværk. Kontakt os hvis du er integrator eller arbejder for en virksomhed, der er interesseret i at forhandle Artnovions produkter.

Få mere info på akustik@tonax.dk eller tlf. 86 89 80 29

Måling og dokumentation fra professionelt akustikfirma

Når vi akustikregulerer et lokale og forbedrer det akustiske lyd- og lyttemiljø, fortager vi en grundig vurdering samt måling af de akustiske forhold. Udfra de faktiske forhold omkring efterklangstid, stående lydbøljer mv. kommer vi med konkrete forslag til akustikregulering og støjdæmpning, herunder materialevalg samt korrekt dimensionering og placering af absorbenter, diffusorer mv. Efterfølgende slutmålinger kan dokumentere, at reguleringen har givet den forventede effekt eller lever op til anbefalingerne i Bygningsreglementet. Kontakt os for akustikrådgivning på tlf. 86 89 80 29 eller akustik@tonax.dk.

Akustisk målerapport før og efter akustikregulering

Vi kan tilbyde en akustisk målerapport med lokalets efterklangstider både før og efter akustikreguleringen har fundet sted. En akustisk målerapport kan være et krav fra myndigheder, bygherrer eller opdragsgivere, og giver en forvisning om, at akustikreguleringen har haft den tilsigtede effekt eller lever op til bygningsreglementets forskrifter.

Krav og vejledninger om akustisk arbejdsmiljø
Kontakt os for akustikrådgivning eller læs mere om krav og vejledninger til akustik i boliger, skoler, institutioner, kontor, lægehuse, hospitaler mv. i Bygningsreglementet. Du kan læse vejledningen til Akustik i arbejdsrum på hjemmesiden Arbejdsmiljø i Danmark. Som akustikfirma sikrer vi, at akustikreguleringen foretages under hensyntagen til bygningsreglementets foreskrifter og anbefalinger.