Akustik

Vi har et kæmpe udvalg af akustikløsninger til ethvert rum, til enhver funktion og ikke mindst i en masse skønne designs, farver og materialer. Tag et kig rundt i de forskellige kategorier og find den rette løsning for dit behov.


Betydningen af god rumakustik

Lyden og akustikken i det rum, du opholder dig i, har stor betydning for dit velvære og taleforståelse. Opholder du dig i et rum i længere tid med dårlige lydforhold, vil lydene blive opfattet som larm og støj, og du vil hurtigt blive træt, tung i hovedet og evt. få hovedpine. Du skal ekstra koncentrere dig for at føre en samtale og bruge mere energi på at lytte til, hvad der bliver sagt. Alt dette sker måske helt ubevidst for dig, det eneste du med garanti mærker, er trætheden, der kommer snigende. 
Men der er heldigvis meget, du kan gøre for at opnå en bedre rumakustik i dit hjem, på arbejdspladsen, i dit lydstudie, hjemmebiograf, restaurant, skole, koncertsal med mere. Og det er her, vi kommer ind i billedet. Vi har et kæmpe udvalg af akustikløsninger til ethvert rum, til enhver funktion og ikke mindst i en masse skønne designs, farver og materialer. 

Forskellige muligheder for bedre akustik 

Vi byder på en masse forskellige produktløsninger til at forbedre akustikken i dit rum. Når først det er klarlagt, hvilken problemstilling, der er i dit rum, og hvad rummet skal bruges til, kan du dykke ned i vores utallige mange produktløsninger og finde den helt rette løsning for dig.
Vi byder på akustikpaneler til at hænge på væggen som smukke kunstværker, eller paneler til at montere et akustikloft. Du kan få dit eget billede printet på et akustikpanel og dermed gøre din akustikløsning helt unik og personlig. Er du mere til flåder og bafler og de smukke designs, som denne mulighed byder på? Så har vi naturligvis også et stort udvalg af disse i mange farver, designs og materialer. 
Eller hvad med hjørneenheder eller helt enkeltstående mobile akustikløsninger?
Tag på en rundtur i vores forskellige kategorier og løsninger og se den akustiske verden af muligheder udfolde sig. Hver løsning tilbydes i forskellige farver og finish, så du kan sammensætte det look, der gør sig bedst i din indretning og stil. 

Akustikløsninger til ethvert rum 

Vi har opdelt vores kategorier for at gøre det lettere for dig at finde frem til de rette produkter. Kategorierne tager således udgangspunkt i, hvilken type rum, du ønsker at indrette. Vi byder på akustikløsninger til alle mulige forskellige formål, så hvad end det er din hjemmebiograf, dit lydstudie, tv-stue eller andet rum, du ønsker at forbedre, så finder du den passende kategori. Alt lige fra små private boliger til store auditorier, kontormiljøer og konferencelokaler har vi passende løsninger til. Er du byggeherre eller arkitekt på et nybyggeri? Så tænkt akustikken ind lige fra start og dyk ned i vores kategori særligt for Arkitektur & Byggeri. 

Alliance med Artnovion 

Vi er rigtig stolte af at blive udvalgt som dansk distributør af det anerkendte aksustikfirma Artnovion. Med dette samarbejde kan vi tilbyde hele Artnovions sortiment i Danmark kombineret med vores akustikspecialister, som står klar til at hjælpe igennem hele processen.
Artnovion er passioneret omkring alt, hvad der har betydning for akustikken i et rum. De udvikler produkter, som flytter grænserne for akustisk teknik, og byder dermed på en unik kollektion af trendsættende og højtydende produkter. Det helt særlige ved Artnovions akustikløsninger er, udover at være højtydende, så er de særdeles unikke i deres look og stil. Du kan med deres akustikpaneler kreere helt unikke mesterværker i harmoniske, tidløse designs – lege med symmetriske og asymmetriske mønstre – eller holde det helt neutralt for at blende ind med resten af indretningen. Mulighederne, farverne og de forskellige finish er mange.  

Vores akustikspecialister hjælper dig 

Vi hjælper med hele temaet omkring akustikregulering for dit rum. Vores specialister står på spring for at hjælpe lige fra at få identificeret behovet for dit rum, til produktvalg samt montering.
Vi tilbyder: 

  • Professionel efterklangsmåling og afrapportering 
  • Støjreduktion og akustikregulering 
  • Montering af akustikprodukter 

Kontakt os for at få lavet en professionel efterklangsmåling samt forslag til konkret akustikregulering, der tager hensyn til rummets udformning og anvendelse.  

Lyd kontra støj  

Lyd er svingninger eller bølger, der breder sig gennem luften eller andre materialer, og som kan opfattes af nogle fine mekanismer i vores ører.
Det kan være sværere at definere præcist, hvad støj er, men man kan sige, at der er tale om støj, når lyden irriterer, skader, eller forstyrrer os. Høje stemmer til en ellers hyggelig komsammen bliver til støj, hvis lokalet har dårlig akustik og talegenkendelsen derved bliver dårlig. Velklingende musik bliver til støj for den, som ikke ønsker at høre den.
Et rum kan derfor være perfekt akustisk reguleret den ene dag, hvor det bruges til at lytte til musik i – og næste dag, når hele familien er inviteret til middag, vil akustikken være elendig. 
Det menneskelige øre kan typisk opfatte lyd i frekvensområdet mellem 20-20.000 Hz. Hz er enheden for hertz, der dækker antallet af svingninger i sekundet. Jo flere svingninger, desto højere eller mere diskant er tonen. I den anden ende af frekvensspektret med få svingninger ligger de dybe toner eller bastonerne. Vores ører er mest følsomme i området 1.000-6.000 Hz, hvor almindelig tale ligger i frekvensområdet 500-2.000 Hz. 

Hvad er efterklangstid? 

Efterklangstiden er det helt centrale tema for akustikken i et rum. Det vil sige det tidsrum, det tager, fra en lyd stopper, og til den dør ud i rummet. Rent teknisk er efterklangstiden defineret som den tid, det tager for lydniveauet at falde 60 decibel (dB).
Er efterklangstiden lang, vil den give en rungende virkning i lokalet, fordi lyden kastes tilbage fra overfladerne og er lang tid om at dø ud. Dette vil få støjniveauet til at stige. I et lokale med kort efterklangstid vil der være et klart og tydeligt lydbillede. Dette vil have den virkning, at tale i rummet bliver nem at forstå, og baggrundsstøjen bliver væsentligt reduceret. 

Absorption og diffusion af lyd

For valg af rette akustikløsninger til dit rum, er det også vigtigt, at du kender til betydningen af absorption og diffusion af lyd i et rum. Har dit rum mange hårde og glatte overflader såsom lofter, vægge, gulve, køkkenborde, store vinduespartier m.m. vil lyden blive reflekteret. Bløde elementer i rummet vil til gengæld hjælpe med at opsuge lyden – altså absorption. Med det skandinaviske, lyse og minimalistiske boligdesign, der præger mange danske hjem, kan det desværre ofte føre til akustiske udfordringer i boligen.
Diffusion står for spredningen af lyden i et rum. Når lyd rammer en glat hård overflade, kastes den tilbage. Når den derimod rammer en meget ujævn overflade, brydes den op og spredes i forskellige retninger. Lyden dæmpes altså ikke, men spredes snarere i rummet i stedet for at give ét samlet ekko.