Mikrofoner til gruppearbejde

Vi byder på et udvalg af mikrofoner, der er særlig egnet til hørehæmmede elever til brug i undervisningen. Hørehæmmede elever kan tit være udfordret af at høre, hvad de andre elever siger i undervisningen og ved gruppearbejde. Derfor kan en dedikeret mikrofon være en kæmpe hjælp for den enkelte elev, som dermed vil kunne høre sine medstuderende klart og tydeligt og kan deltage aktivt i gruppearbejdet. 


Udfordringer ved gruppearbejde 

Elever med høretab er tit udfordrede i undervisningen, da der er meget larm og baggrundsstøj i klasselokalet hvilket derfor ikke byder på de bedste lydforhold. Endvidere taler de andre elever måske ikke helt så højt og tydeligt, når de har ordet. En mikrofon til at styrke elevernes stemme gør en verden til forskel for den hørehæmmede! Mikrofonerne i denne kategori er særlig egnet til gruppearbejde, hvorved de kan ligge på bordet og opfange samtalen eleverne imellem. Samtidigt sorterer mikrofonerne al unødvendig baggrundsstøj fra, så det kun er den rene tale, der transmitteres trådløst videre til den pågældende elev. 

Forskellige varianter 

Vores udvalg består af mikrofoner fra forskellige producenter og serier:

Audinor byder på en kombineret nær-/bordmikrofon og en mikrofon med løft-og-tal-funktion. Begge mikrofoner er særdeles egnet til gruppearbejde på op til 6 pers. da mikrofonerne kan ligge på bordet og opfange samtalen. Nærmikrofonen kan endvidere bæres af en enkelt person, f.eks. læreren, foredragsholderen eller dén elev, som har ordet. Løft-og-tal-mikrofonen kan udover at fungere som bordmikrofon, også bruges til at tale direkte ind i ved at trykke på taleknappen. Begge mikrofoner fungerer som sendere i Audinors serie og via en dedikeret modtager kan eleven få transmitteret lyden direkte ind i øret enten via høretelefoner eller via halsteleslynge. 

Williams AVs Digi-Wave-serie byder på et trådløst kommunikationssystem, som kan fungere både som en-vejs eller to-vejs-kommunikation alt efter sammensætningen af systemet. DLT 400 kan bruges som en bordmikrofon og indgå i undervisningen til eksempelvis gruppearbejde. Med en DLR 400 modtager kan den pågældende elev modtage lyden enten via høretelefoner eller halsslynge. Skal kommunikationen kunne gå begge veje, skal man blot bruge to DLT’er i stedet for – så kan der både tales og lyttes.  

Phonak har udviklet Roger-serien til hjælp for hørehæmmede elever i undervisningen. Serien byder på flere mikrofoner, der alle er egnet som bordmikrofon og derved særlig egnet til gruppearbejde, f.eks. Roger Select Mikrofon, Roger Table Mic 2, Roger Touchscreen samt Roger On. Mikrofonerne ligger på bordet og vil automatisk opfange lyden fra dén, der taler. Flere af mikrofonerne kan endvidere bruges som personlig mikrofon enten ved at bæres om halsen eller klipses på tøjet. Sådan kan lærer, foredragsholder, elever m.fl. ugeneret få deres tale streamet trådløs til den eller de hørehæmmede elever i klassen.
Mikrofonerne skal alle anvendes sammen med en Roger modtagerenhed – det kan f.eks. være Roger Neckloop halsslyngemodtager, en Roger X isat din streamer eller integrerede Roger modtagere til dit Phonak høreapparat. Valget er dit! 

Højtalere i klasselokalet 

Udover dedikerede modtagere kan lyden fra mikrofonerne også streames trådløst til højtalere, som kan opstilles strategisk i klasselokalet. Med højtalere er det ikke kun en enkelt elev, der har glæde af den forstærkede stemme, men hele klassen. Se vores kategori for Højtalere til tale.

Bedre koncentration og forståelse 

Med et godt mikrofonsystem kan den hørehæmmede elev deltage i undervisningen på lige fod med de andre elever og aldrig gå glip af, hvad der bliver sagt. Elever med koncentrationsbesvær kan endvidere have glæde af systemerne, da de ved at få lyden bragt klart og tydeligt ind i ørerne har nemmere ved at holde fokus. Dette er både til glæde for den pågældende elev samt læreren. 

Se endvidere vores kategorier for komplette skoleanlæg samt elevmikrofoner. I kategorien Tilbehør finder du passende opladere.