Elevmikrofoner

Her i kategorien kan du finde et udvalg af mikrofoner, der er særlig egnet som elevmikrofoner i undervisningen. For elever med høretab og brugere af høreapparater/CI kan undervisningen i støjende miljøer ofte være problematiske. Selv de bedste høreapparater kan komme til kort, når der er meget baggrundsstøj og mange, der taler på samme tid. Heldigvis findes der et udvalg af høretekniske hjælpemidler, der kan hjælpe de pågældende elever i skolen. Elevmikrofoner indsættes for at fremhæve stemmen af den elev, som har ordet. Se de forskellige modeller og versioner her i kategorien. 


Mikrofoner til hørehæmmede 

For hørehæmmede elever kan det være svært at høre, når læreren eller andre elever har ordet grundet baggrundsstøj i klasselokalet. Elevmikrofonerne hjælper med at forstærke talen og via noise-cancellation at eliminere andet baggrundsstøj. Nogle mikrofoner kan kobles direkte til elevens høreapparat/CI, så den pågældende elev får lyden ren og klar ind i øret. Andre mikrofoner kræver brug af en modtager, som kan kobles til elevens høreapparat/CI eller bruges med høretelefoner. Sådan kan svagthørende elever uden personligt høreteknisk udstyr også få lyden bragt direkte ind i ørerne. Yderligere kan flere af mikrofonerne kobles til højtalere, som sørger for, at fordele lyden jævnt ud i klasselokalet, så alle elever kan høre klart og tydeligt – også dem på bagerste række.   

Nem at håndtere for hele klassen 

I udviklingen af elevmikrofonerne er der taget hensyn til, at mikrofonerne skal håndteres af børn og unge. De er således nemme og enkle at betjene, så alle føler sig trygge ved at bruge dem, og de er små og lette at have i hånden. Flere af mikrofonerne er specielt designet til nemt og enkelt at kunne sendes rundt imellem eleverne i klassen, hvorfor de naturligvis er trådløse.  

Kast mikrofonen rundt – med Catchbox 

Catchbox er en trådløs mikrofon, der er pakket ind i et smart, blødt cover, der kan kastes rundt imellem eleverne og læreren og inddrage alle aktivt i undervisningen på en sjov måde. Selv børn vil være med i legen og undervisningen bliver forvandlet til en sjov og aktiv leg, som alle vil deltage i. Udover at Catchbox er med til at gøre undervisning sjovt og levende, er den samtidig en kæmpe hjælp for elever med høretab samt brugere af høreapparat eller CI. Catchboxen kan nemlig parres med elevens høreapparat/CI, som dermed vil få lyden bragt direkte ind i øret, og kan pludseligt deltage aktivt i undervisningen på lige fod med andre elever. Catchboxen kan naturligvis også kobles til andre trådløse systemer. Den findes i to versioner: Catchbox Mod og Catchbox Plus. 

Skoleanlæg 

Flere af elevmikrofonerne tilbydes også i sæt med flere elevmikrofoner samt andet tilbehør. Se vores kategori Skoleanlæg for at se de forskellige sæt.

Se endvidere vores kategori Lærermikrofoner for at finde mikrofoner særligt dedikeret til læreren i undervisningen, samt kategorien for mikrofoner særlig egnet til gruppearbejde. I kategorien Tilbehør finder du opladere til mikrofonerne.