Mikrofon til samtale

Denne kategori byder på forskellige trådløse kommunikationssystemer og samtaleforstærkere til hørehæmmede. Har du høreapparat eller CI? I visse situationer kommer høreapparaterne eller cochlear implantatet til kort og har brug for lidt ekstra backup og forstærkning. Det kan være til samtale under vanskelige forhold med meget baggrundsstøj, samtaler på afstand, til kommunikation i klasselokaler, møderum, konferencer, foredrag m.m. Har du ikke høreapparat eller CI, men har stadig brug for lidt ekstra hjælp til at høre? Så har vi også løsninger til dig med mulighed for tilslutning af høretelefoner. Vi har kommunikationshjælpemidler til alle situationer og anledninger. 


Trådløse kommunikationssystemer 

Systemerne fungerer typisk ved en form for mikrofon/sender, der opfanger lyden, og en modtager, der er tilknyttet brugerens høretelefoner eller høreapparater (via halsslynge). Mikrofonerne er designet til at forstærke samtale og sortere baggrundsstøj fra, så det er den rene lyd, du får ind i ørerne. Systemerne med separat mikrofon kan bruges både til alm. samtale og til tale på afstand – mikrofonen skal blot placeres i nærheden eller bæres rundt om halsen på personen, der taler. Dette kan f.eks. være din samtalepartner, en lærer i en undervisningssituation eller en foredragsholder. Fjernmikrofonerne kan også bruges i situationer, hvor der er flere personer inddraget i samtalen f.eks. til møder eller ved middagsbordet, hvor mikrofonen med fordel kan placeres midt på bordet. Via modtageren får du bragt lyden ind i ørerne, enten via høretelefoner eller halsslynge til høreapparat/CI.  

Stor bevægefrihed 

De trådløse løsninger med fjernmikrofoner giver dig stor bevægefrihed samtidig med, at du fortsat kan lytte til samtalen. Du kan derfor have kommunikationssystemet med på gåturen eller du kan hente kaffen i køkkenet og stadig være opdateret med samtalen. De små kompakte løsninger gør dem nemme at bringe med sig og kan typisk bæres rundt om halsen eller klipses på tøjet. 

Til derhjemme, undervisning, møder, konferencer og foredrag 

Kommunikationshjælpemidlerne kan bruges i en lang række forskellige situationer og anledninger. Til privat brug kan samtaleforstærkerne bruges til alm. samtale med din partner, familie og venner. De kan bruges til én-til-én samtaler eller når snakken går “rundt om bordet”. De kan være en stor hjælp, når der er ekstra meget baggrundsstøj, f.eks. på en restaurant eller på en gåtur i blæsevejret.

Til undervisning kan mikrofonerne også være særligt hjælpsomme. Læreren kan bære mikrofonen rundt om halsen, klipse den på tøjet eller have den liggende på katederet. Eleven kan med sin modtager få lærerens lyd bragt lige ind i øret. Systemerne hjælper med at sortere baggrundsstøjen fra, så du kan høre den rene tale. Også til gruppearbejde kan mikrofonen med fordel lægges på bordet.

Ligeledes til møder og foredrag kan mikrofonerne indsættes på samme måde som til undervisning. Dette giver dig mulighed for at deltage aktivt i samtalen på lige fod med dine kollegaer – du behøver ikke længere brænde inde med dine tanker, ideer og ekspertise!