Tale til tekst

Her i kategorien finder du produkter fra Speaksee, der forvandler tale til tekst i samme tid, som ordene bliver talt. Tekstning af tale er særligt anvendelig for mennesker med hørenedsættelse og døve, men er også praktisk i en lang række andre anvendelser. Speaksee tilbydes i to forskellige teknologier: Mikrofon Kit (kan også oversætte til andre sprog) og AutoCaption. Tag et kig og find den rette løsning til dig!


Speaksee er et Hollandsk firma, der har til formål at forbedre livet for døve og personer med hørenedsættelse ved at udvikle innovative kommunikationsløsninger. Under mottoet “Se, hvad du ikke kan høre”, tilbyder Speaksee produkter, der omsætter tale til tekst, og gør det muligt for mennesker med hørevanskeligheder at følge alm. samtaler, undervisning m.m.

Ved at muliggøre realtidsundertekstning har Speaksee revolutioneret måden, hvorpå døve og personer med hørenedsættelse kan deltage i samtaler, møder og sociale interaktioner. Teknologien understøtter ikke kun kommunikationen mellem hørende og ikke-hørende, men giver også mennesker med hørenedsættelse adgang til langt mere information og viden, som de ellers ville være gået glip af.
Speaksee tilbyder to forskellige teknologier, der er anvendeligt i forskellige situationer: Et mikrofonbaseret system, der tekster samtale på en dedikeret skærm, og en online software, der danner undertekster på online samtaler og kommunikation.

Speaksee AutoCaption: Denne teknologi giver dig mulighed for at sætte undertekster på al online kommunikation, f.eks. online møder, webinarer, fjernundervisning m.m. Teknologien understøtter alle video-baserede platforme og kan endvidere bruges til at sætte undertekster på videoindhold, podcasts m.m.

 

Speaksee Mikrofon Kit: Dette produkt er en mikrofonbaseret teknologi, der giver dig mulighed for at følge med i alm. samtaler eller undervisning, hvor talen bliver forvandlet til tekst på din personlige smartphone, tablet eller anden dedikeret skærm. Mikrofon kittet understøtter samtaler på op til 9 deltager og kan yderligere oversætte til andre sprog, hvilket muliggør internationale samtaler uden brug af tolk.

Tekstning af tale er anvendeligt i en lang række situationer, og er ikke kun egnet for døve og mennesker med høretab. Tekstning er endvidere en særlig hjælp for:

  • For mennesker, hvor der ikke bliver talt på ens modersmål, og man er lidt usikker i det talte sprog: Tekstning kan være en ekstra hjælp til at forstå. hvad der bliver sagt
  • I undervisningsøjemed, hvor nogle elever lærer bedre visuelt end ved at lytte: Eleverne opnår en pædagogisk fordel ved at kunne læse, hvad der bliver sagt, samtidigt med at man lytter
  • Dårlige lydforhold: Med tekstning går du ikke glip af, hvad der bliver sagt, selvom det larmer i baggrunden