HI-FI-rum og tv-stue

Her i kategorien finder du forskellige akustikløsninger til din bolig. Har du et hi-fi-rum, tv-stue eller andet rum dedikeret til musikalsk brug? Så finder du endvidere akustikprodukter her til behandling af alle lydfrekvenser, så du får den absolut optimale lydoplevelse – uden generende efterklang, ekko eller rungende bas. Tag et kig på de forskellige løsninger, designs, materialer og farver.


Akustikken i dit hjem

Akustikken i et rum har rigtig stor betydning for ens velbefindende i rummet samt hvordan man opfatter tale og musik. Er der meget efterklang i et rum, vil dette opfattes som støj, som på sigt kan være enormt trættende for hovedet. Man skal koncentrere sig ekstra for at høre og forstå tale og føler måske trang til at tale endnu højere.
Dette skyldes, at lydbølger bevæger sig rundt i et rum og bliver reflekteret mod de flader, de møder. Dvs. vægge, vinduer, loft, gulv, bordplader m.m. vil få lyden til at blive reflekteret og kastes rundt i rummet. Hvis akustikken er dårlig, vil lydbølgerne bevæge sig mange gange frem og tilbage i rummet og man vil man opleve et rungende lydmiljø. Dette er hvad vi hører som efterklang eller ekko.
Den danske indretningsstil er ofte minimalistisk med klinkegulve, højt til loftet og store vinduespartier, hvilket alt sammen ikke gør noget godt for akustikken i et rum.
Har du en hjemmebiograf, tv-stue eller andet hi-fi-rum vil du især kunne mærke en forskel, hvis rummet er godt akustikbehandlet. Din lytteoplevelse vil blive langt bedre og dine højtalers reelle performance vil komme til udtryk.
Der er heldigvis meget, man kan gøre for at afhjælpe efterklangen i et rum og forbedre lyden af tale, musik og fjernsyn.
Vi tilbyder et bredt udvalg af akustikpaneler og bass traps/hjørneelementer, der er specielt udviklet til brug sammen med AV-udstyr, så du får den optimale lydoplevelse i dit medierum. 

Først skal problemet identificeres 

For at forbedre lydmiljøet i dit rum skal du først kende problemzonerne og vide, hvilke tiltag, der skal til, for at optimere akustikken. Her kommer vores akustikeksperter i spil. De foretager professionelle målinger af efterklang, stående lydbølger m.m. i rummet, og vi kommer med forslag til løsninger, der passer til din bolig og dit budget. Vi rådgiver, regulerer og monterer! 

Diffusion af lydbølger 

Diffusion står for spredningen af lyden i et rum. Når lyd rammer en glat hård overflade, kastes den tilbage. Når den derimod rammer en meget ujævn overflade, brydes den op og spredes ud i forskellige retninger. Lyden dæmpes altså ikke, men spredes snarere i rummet i stedet for at give ét samlet ekko. 
En diffusor består derfor af forskellige geometriske udformede paneler og materialer, der er nøje udviklet til at bryde, eliminere og sprede refleksioner. Placeret strategisk i rummet er de et yderst effektivt redskab til at kontrollere lydbølgerne i et lokale. De sjove geometriske mønstre er absolut ikke tilfældige, men baseret på matematiske teorier om lydbehandling. Samtidigt skaber de geometriske mønstre nogle helt unikke og ekstravagante designs. Panelerne fås i mange forskellige farver og finish, så de kan tilpasses netop din stil og smag. 

Absorption af lydbølger 

Der er forskellige knapper, man kan trykke på for at afhjælpe refleksionerne i et rum. F.eks. kan man gøre brug af absorbenter, der simpelthen vil absorbere de indkommende lydbølger.

Med de mange forskellige absorbenter i vores sortiment kan du opnå den rette absorption af lydbølger og deres refleksioner. Panelerne er nemme at montere enten på vægge eller lofter og kan sammensættes og kombineres til større mesterværker eller holdes i små, subtile arrangementer. Vælg imellem de mange skønne og unikke designs, farver og materialer – eller få dit helt eget foto printet på et absorbentpanel! Mulighederne er mange så du aldrig skal gå på kompromis med kvalitet og din personlige stil!    

Nogle akustikpaneler bringer det bedste fra to verdener sammen og er såkaldte hybrider af både absorbenter og diffusorer. 

Basfælder  

De dybe frekvenser i lydbølger, også kaldet bassen, bliver ofte fanget i hjørnerne i et rum, hvor de kastes rundt og reflekteres vilkårligt i rummet. Dette medvirker til en rigtig dårlig lydakustik, især i et rum, hvor der afspilles musik eller fjernsyn. Det kan derfor være en rigtig god ide at få fanget og absorberet disse dybe frekvenser i rummet, hvilket gøres effektivt med basfælder, også kaldet bass traps eller hjørneabsorbenter.

Vi har et stort udvalg af bass traps og hjørneabsorbenter, der hjælper med at løfte akustikken i din tv-stue, hjemmebiograf, hi-fi-rum eller andet musiklokale og fremmer kvaliteten af musikken eller filmen. De fås i mange forskellige designs, farver og materialer, så de passer ind i enhver indretning. 

Verdenskendte akustikprodukter 

Vi er dansk distributør af Artnovions populære akustikprodukter. Produkternes performance, kvalitet og unikke designs har opnået stor anerkendelse rundt i hele verden. Vi er stolte af at være distributør af Artnovions samlede sortiment i Danmark. Kombineret med vores akustikeksperter er du i gode og trygge hænder, når dit rum skal lydreguleres.

Finder du ikke de helt rigtige akustikløsninger her i kategorien? Så prøv at tage et kig i vores andre akustikkategorier. Akustikprodukterne har mange anvendelsesmuligheder og er sjældent begrænset til én bestemt type af rum: Kontor- og mødelokaler | PRO Audio & Lydstudie | Hjemmebiograf | Mobil akustik og skærmvægge | Arkitektur & Byggeri