Høretekniske hjælpemidler

Høretekniske hjælpemidler til hjemmet, jobbet og skolen

Har du svært ved at høre telefonen, dit TV eller din kollega?
Med høretekniske hjælpemidler forstærkes stemmer og lyde. På vores webshop finder du flere hundrede forskellige høretekniske hjælpemidler, der forstærker lyden og sender den til dine høreapparater/CI.
Høreteknik til boligen 
Høreteknik på jobbet
Høreteknik i undervisning

Råd og vejledning til hørehæmmede og døve

Vi har en stor viden om høretekniske hjælpemidler samt integration til dine høreapparater eller CI. Du er altid velkommen til at ringe til os for at få høreteknisk rådgivning om produktvalg. Du kan kontakte os på tlf. 86898029; info@tonax.dk eller benytte kontaktformularen nederst på siden.

Fold menuerne ud og se vores guides til de forskellige høretekniske løsninger, der kan hjælpe dig i hverdagen, på jobbet og under uddannelse.

Høretekniske hjælpemidler til privatbrug

Der findes heldigvis utrolig mange forskellige høretekniske hjælpemidler, som kan afhjælpe mennesker med hørenedsættelse i hverdagen. For mange er høreteknikken helt afgørende for at føle tryghed, se eller lytte til TV og musik eller kommunikere med andre mennesker.

Næsten uanset hvilke høreapparater eller Ci, du bruger, så findes der høretekniske hjælpemidler, der kan forstærke lyden yderligere.

Der findes også en række høretekniske hjælpemidler, der varsler med andet end lyd – fx blink eller vibration, og som derfor henvender sig både til hørehæmmede og til døve.

Vi har samlet en guide over de forskellige typer af høretekniske hjælpemidler, der findes, så du kan få et overblik over alle de situationer, du kan få hjælp til. Se vores guide her!

Du kan også springe direkte til vores webshop, hvor produkterne er inddelt i overskuelige kategorier: Køb høretekniske hjælpemidler her 

Høretekniske hjælpemidler på jobbet

Sådan får du et aktivt arbejdsliv med høreteknik
Har du en hørenedsættelse, og er du i job eller på vej i job, så kan høreteknik være en god hjælp. Som hørehæmmet kan du som regel få bevilget udstyret af dit jobcenter!

Svært ved at høre til møder
Mange mennesker med høretab har udfordringer, når der er møder på arbejdspladsen. Det kan være personalemøder, kundemøder – eller bare et uformelt møde med kollegerne. Der findes en række kommunikationsløsninger, som er både præsentable og giver dig en god lydforstærkning som hørehæmmet.

Telefoni på arbejdspladsen kan også være en udfordring!
Har du svært ved at høre, hvad der bliver sagt i den anden ende af røret? Bliver du forstyrret af baggrundsstøj fra kontoret? Med et støjreducerende headset og andre særlige telefonløsninger, kan vi skabe de optimale lyttebetingelser for dig, der er hørehæmmet eller på anden måde lydudfordret.

Vi laver også specialløsninger til alle typer af jobfunktioner!

Se vores mange høretekniske hjælpemidler til arbejdspladsen her

Høretekniske hjælpemidler til undervisning

God lyd i skolen er afgørende for indlæringen
Eleverne hvisker og snakker i krogene. Udsugningsanlægget og projektoren støjer. Stole, tasker og penalhuse skramler! Støj i undervisningslokalet udfordrer i særlig grad høreapparats- og CI-brugere. Dette gælder også i ungdomsuddannelser og voksenuddannelser. Hvis man er hørehæmmet eller på anden måde udfordret af lyd eler hørelse, så kan det være meget vanskeligt at følge med i undervisningen.

Det er naturligvis helt afgørende for læringen, at eleven/den studerende kan høre, hvad underviseren siger. Men lyden fra de medstuderende og fra filmklip må man heller ikke gå glip af.

Der er heldigvis god hjælp at hente! Tonax tilbyder en bred vifte af lydanlæg målrettet elever/studerende med hørenedsættelse.

Se vores guide over høretekniske løsninger til undervisning her

Kontakt os gerne for vejledning fra vores erfarne høretekniske konsulenter på tlf. 86 89 80 29; info@tonax.dk eller benyt kontaktformularen nederst på siden.

Hvis du eller dit barn er hørehæmmet, har APD, hyperacusis eller andre lydudfordringer og studerer på en af statens uddannelser (fri-og privatskoler, efterskoler, FGU, ungdomsuddannelser eller videregående uddannelser mfl.),  så kan din skole søge staten om betaling af høreteknikken. Se mere om ansøgning af høreteknik til uddannelse her

Du kan også se udvalget af høretekniske produkter til undervisning i vores webshop 

Bevilling af høretekniske hjælpemidler

Hvis du har en hørenedsættelse, kan du ofte få bevilget et høreteknisk hjælpemiddel og i nogle tilfælde også en akustisk regulering. Du kan kontakte din kommune eller kommunikationscenter vedr. bevilling (se liste over landets kommunikationscentre på høreforeningens hjemmeside).

Som hørehæmmet kan du også få bevilget høreteknik og nogle gange støjdæmning og akustikregulering på din arbejdsplads. Kontakt dit jobcenter for mere info. Her finder du kontaktopysninger på nøglepersoner, der sidder med ansvar for bevilling af hjælpemidler i Jobcentrene.

Hjælpemidler til folkeskoler bevilges efter Folkeskoleloven. Kontakt kommunens PPR-konsulenter eller dit barns skole. På alle andre skoler (fri-, privat-efterskoler, FGU, ungdoms-, videregående uddannelser mfl.) skal hjælpemidlerne søges via Undervisningsministeriet ved at kontakte SPS. Du kan også læse mere om SPS støttemulighederne her på vores hjemmeside

Støjdæmpning i boligen hjælper hørehæmmede

Mennesker, der er hørehæmmede eller lider af lydfølsomhed er ofte ekstra udfordret af dårlig akustik i hjemmet. Akustikregulering kan derfor supplere høreapparater og høreteknik på en effektiv og komfortabel måde, så rumklangen mindskes og taleforståeligheden øges.

God akustik er afgørende for følelsen af velvære, og for at vi kan slappe af og kommunikere godt i hjemmet. Ofte skal der mindre til, end man tror, og akustikreguleringen kan ovenikøbet forskønne rummets design og indretning!

Kontakt vores akustikafdeling for en uforpligtende snak om dine akustikudfordringer: tlf. 86 89 80 29 eller skriv til akustik@tonax.dk. Du kan også benytte kontaktformularen nederst på siden.

Send en besked til os

Har du spørgsmål? Brug for råd og vejledning? Ønsker du et tilbud? Så kontakt os via denne kontaktformular, og vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

Kontakt os