Akustikpaneler

Her i kategorien præsenterer vi dig for akustikpaneler egnet til væg-til-væg-montering eller til loft. Panelerne har en større størrelse end vores gængse absorbenter, så du nemt og bekvemt kan beklæde hele væggen (eller loft) med en god akustikløsning. Se de mange forskellige designs, farver og materialer!


Akustikbehandling til vægge og loft

Ved indretning eller renovering af bygninger eller enkelte lokaler er det supervigtigt at få tænkt akustikbehandlingen med ind i planlægningen og designet.
At få styr på refleksioner og stående bølger i lokalerne er mindst lige så vigtig, som alt andet inventar for en god brug af lokalet. Større lokaler, åbne kontorlandskaber, undervisningslokaler, mødelokaler, restaurants, biografer – uanset type eller funktion, så skal det være rart at opholde sig i lokalerne, hvilket kræver, at man giver akustikken en stor tanke. Vægpartierne og lofterne i et lokale kan bidrage til en meget rungende lydatmosfære, da lydbølgerne vil blive reflekteret af de hårde flader og give en ubehagelig efterklang af en enhver lyd. Opholder der sig mange mennesker i lokalet gør dette blot ondt til værre. Der vil være meget støj i lokalet og det kan være svært at høre, hvad andre siger. Dette kan være meget trættende samt forårsage hovedpine.

Med en god akustikløsning på væg og/eller loft får du bugt med lydproblematikken på en yderst praktisk og dekorativ måde. Her i kategorien præsenterer vi dig for akustikpaneler egnet til væg-til-væg-montering eller til loft. Panelerne har en større størrelse end vores gængse absorbenter, så du nemt og bekvemt kan beklæde hele væggen (eller loft) med en god akustikløsning.

Absorbenter og hybrider

Akustikpanelerne i denne kategori er højtydende absorbenter, der effektivt bekæmper lydbølger i rummet. Panelerne består af en absorberende kerne fremstillet af genbrugsmaterialer. Kernen er designet til at absorbere frekvenser i et stort spektrum af bredbåndet – især de mellem/høje frekvenser, der er særligt følsomme for det menneskelige øre.
Den absorberende kerne er dækket af et frontpanel, der tilbydes i en lang række forskellige designs. Fælles for dem alle er, at de lader lydbølgerne trænge igennem ind til den absorberende kerne for effektiv behandling. Mange af panelerne tilbydes med frontpanel fremstillet af træ med forskellige perforeringsmønstre eller trælameller. Der tilbydes endvidere akustikpanel betrukket med akustisk stof i mange forskellige farver.

Perforeringsmønstrene eller lamellerne i frontpanelerne syner nok tilfældigt, men de er faktisk nøje beregnet og kalibreret til at behandle bestemte frekvenser. Yderligere fungerer flere af disse frontpaneler samtidigt som diffusor, som bryder lydbølgerne op og reflekterer dem i forskellige vinkler og retninger. Dette giver et langt mere harmonisk lydfelt i rummet. Den perfekte kombination af absorption og diffusion til akustikbehandling i et lokale!

Antibakterielle og antivirale miljøer

Støj i sundhedsfaciliteter er et velkendt problem med alvorlige konsekvenser. Høje akustikniveauer på f.eks. hospitaler har en enorm indvirkning på patienters og personalets velvære, komfort og stressniveau. Det er derfor af stor vigtighed, at faciliteterne i sådanne institutioner er indrettet med passende akustikløsninger, så det er rart at opholde sig i lokalerne – også på længere sigt! Sådan har patienterne de optimale forhold for at komme sig og personalet bliver skånet for de problemer, dårlige akustikforhold over længere tid kan forårsage.
Akustikprodukterne skal naturligvis være egnet til at leve op til de høje krav for renlighed og sterilitet, der er i sundhedssektoren. Derfor har vores samarbejdspartner, Artnovion, udviklet akustikprodukter, der kan tåle at blive rengjort tit og ofte med desinfektionsmidler, så virus som COVID-19 og andre bakterier holdes i skak. Disse akustikprodukter har en lamineret overflade, der er robust overfor desinfektionsmidler og kan tåle at blive rengjort jævnligt.
Tag et kig på Norma 8 CL og Lyra 8 CL til din sundhedsfacilitet!

Barske miljøer? Moritz er svaret!

Med Moritz-akustikpanel fra Artnovion tilbydes et kvalitetsprodukt, der er specielt designet til at være modstandsdygtig i selv de mest barske miljøer. Moritz bruges til at reducere efterklang og skabe støjbarriere i praktisk talt alle typer miljøer. Dette kan være rum med høj luftfugtighed såsom svømmehaller eller udendørs rum. Moritz kan også klare mere barske miljøer, hvor der f.eks. arbejdes med kemikalier og opløsningsmidler, såsom i sundhedssektoren eller i fremstillings- og serviceindustrien. Derudover er Moritz-produkterne nemme at rengøre og er praktiske i miljøer, som skal holdes frie for bakterier og virus.
Moritz findes også som flåde og baffel til loftet – tag et kig i kategorien Flåder og Bafler.

Vi har tænkt på brandsikkerheden

Ved indretningen af et rum samt valg af materialer er brandsikkerheden naturligvis et vigtigt tema at have med i betragtning. Derfor tilbyder vi akustikpaneler med brandklassificering, så du har muligheden for at opfylde alle krav til brandsikkerheden i den pågældende bygning. Panelerne tilbydes i følgende to sikkerhedsklasser: FR: B-s1,d0 brandklassificering (Fire Rated) | FG: Møbelklasse (Furniture Grade).