Charmerende, ældre lokale får næsten “usynlig” akustikregulering

Et ældrecenter i Billund holder til i et lokale i en flot, ældre bygning med både charme, sjæl og sprossede vinduer. Her bliver der holdt fællesaktiviteter, bankoaftener, hyggelige komsammen, møder osv.
Men lokalet bød på dårlige akustikforhold, hvilket gjorde det svært for borgerne at høre, hvad der blev sagt eller koncentrere sig. Da lokalet hovedsageligt bliver brugt af ældre borgere, som ikke alle længere hører så godt, var dette alt i alt en dårlig kombination. Som en ældre borger udtalte det “Det larmer så meget, jeg ikke kan sidde og læse min avis”.

Kommunen frygtede dog, at hvis der blev installeret akustikprodukter i lokalet, ville det gå ud over den flotte æstetik og charmen i rummet. Opgaven bestod dermed i at akustikregulere lokalet med akustikprodukter, der nærmest ville være usynlige og gå i ét med lokalet.

Minimalistisk akustikregulering af lokaler

Neutrale, hvide akustikpaneler

Opgaven blev løst på professionel vis med et hvidt, neutralt akustikloft samt hvide akustikpaneler på væggene, der blender ind med den øvrige indretning. Akustikelementerne gør tilsammen en kæmpe forskel i rummet. Efterklangstiden er blevet reduceret med 50% til et velfungerende niveau, hvor taleforståelsen og larm nu ikke længere er et problem. Alle målerapporter melder fine resultater over hele linjen til stor glæde for brugerne af lokalet.

Nu kan borgerne igen nyde lokalet og læse deres avis i ro og orden!