Klassiske støjproblemer på storrumskontor

Jungheinrich i Horsens, en global udbyder af intralogistikløsninger, stod med den klassiske problemstilling, at lydforholdene på deres storrumskontor var forstyrrende for medarbejderne og baggrundsstøjen for høj. De ansatte følte sig forstyrret af hinandens telefonsamtaler, baggrundssnak og den generelle aktivitet i lokalet. Dog ønskede de fortsat at bibeholde det åbne arbejdsmiljø, der fremmer samarbejdet og det kollegiale samvær. Jungheinrich ledte derfor efter en løsning med glasafskærmning, men samtidig også en form for akustikregulering, der kunne optimere lydmiljøet på kontoret.

Ny glasvæg regulerer samtidig akustikken

Traditionelt set ville en løsning med glasvægge forværre det akustiske miljø og påkræve yderligere akustikregulerende tiltag i lokalet. De store hårde glaspartier reflekterer og forstærker lydbølgerne, hvilket resulterer i en lang efterklangstid i rummet og dermed generende støj. Yderligere står glaspartierne ofte parallelt med andre hårde væg- og vinduespartier, hvilket danner stående lydbølger – lydbølgerne bliver praktisk talt fanget mellem de to flader og kastet frem og tilbage i stedet for at dø ud. Hidtil har løsningen derfor været at kombinere installationen af glasvægge med flere forskellige absorberende akustikprodukter for at kompensere for de dårlige lydforhold. Nu findes der en ny løsning på markedet: Acourise® by Tonax – en glasvæg med indbygget akustikregulering, der både absorberer og diffuserer lydbølgerne.

Lydproblem løst med akustisk glasvæg

Jungheinrich har valgt den nyudviklede Acourise® glasvæg med akustikregulerende egenskaber som deres løsning til kontoret. Denne glasvæg opfylder ikke kun deres ønske om en transparent rumopdeling i det store kontorlokale, men tager samtidig også hånd om det akustiske problem i rummet. Jungheinrich har valgt en opstilling, der ikke går helt op til loftet, for dermed fortsat at holde lokalet mere åbent og kollegaerne samlet. Samtidig tager løsningen hensyn til det eksisterende ventilationssystem.
Opstillingen i Jungheinrichs kontorlokale danner i princippet flere parallelle vægge, hvilket traditionelt set ville føre til problematiske stående lydbølger ved almindelige glasvægge. Men på grund af Acourises unikke skråtstillede glaselementer, bliver lydbølgerne opbrudt, og brillierer ved fraværet af stående lydbølger.