Akustikregulering af kantine

Hos AV-center Århus er kantinen indrettet til ca. 20 personer og bliver brugt til mange forskellige formål. Udover at fungere som frokoststue, bliver kantinen også brugt til både interne og eksterne arrangementer og møder. Dog var der en udfordring med rummets akustik. Rungende efterklang, stående lydbølger og genklang forårsagede dårlige lydforhold i rummet. Frokostrummet skulle derfor akustikreguleres, så det også lydmæssigt blev et dejligt sted at opholde sig.

Det første øjet nu fanger, når man træder ind i rummet, er det flotte træpanel, der pryder kantinens væg. Denne akustikløsning er ikke alene et effektivt hybrid-akustikpanel, der reducerer stående lydbølger samt efterklang, den fremstår samtidigt som et smukt kunstværk på væggen.
Langt mindre påfaldende er det neutrale, hvide akustikloft, der blender ind med rummets øvrige loft. Akustikloftet reducerer efterklangen i rummet og fremmer taleforståelsen for alle, der opholder sig i lokalet.

Indbyder nu til hyggelige stunder

Firmaet havde været bekymret for, om kantinen var det rigtige sted at afholde årets julefest pga. akustikforholdene. Med mange glade festdeltagere er det vigtigt, at lokalet sætter de rigtige rammer for lydforholdene. Akustikreguleringen af kantinen viste sig dog at bestå sin prøve: Julefesten var forløbet rigtig godt med optimale lydforhold.

Sidenhen har kantinen lagt hus til mange andre arrangementer, udstillinger m.m. med mange besøgende i rummet. Akustikken er ikke længere en hindring for de mange arrangementer. Kantinen indbyder nu til både professionelle og hyggelige stunder i gode rammer.

 

Pssst! Er du også vild med det flotte træpanel?
Så tag et nærmere kig på Avalon Flow og blev inspireret til akustikregulering af dit lokale!